Keresés
  • Adri

Karácsonyi bababiztonságBiztosan nem vagyok egyedül, ha azt mondom, a Karácsony a kedvenc ünnepem. Imádom a hangulatát, a készülődést, az illatokat és a rengeteg mosolyt és meghitt pillanatot.

Ez lesz a kisfiam első Karácsonya, így rengeteget olvastam, mit és hogy csináljunk, hogy minél bababiztosabb, és ezáltal felhőtlenebb legyen az ünnep.


Íme már jó tanács:


🎄 Karácsonyfa magasra vagy elkerítve: Ha nem szeretnél lemondani a nagy fáról, babakarámmal, vagy egyéb beltéri kerítéssel el tudod keríteni a karácsonyfát. Használhatod átmenetileg a járókát is. 🙂 Ha a fa mérete nem számít, akkor javaslok egy kisebb méretű fát, amit szekrényre, tálalóra is fel tudsz tenni, így biztosítva, hogy totyogód nem éri el és rántja magára egy óvatlan pillanatban. A Pinteresten egyéb frappáns ötleteket is találsz, ha elrugaszkodnál a hagyományos megoldásoktól.

🎄Izzósor gyertyák helyett: A gyertya és csillagszóró nagy veszélyforrás, cseréld le inkább elemes égősorra. A fára úgy tegyél égősort, hogy a konnektort, vezetéket, hosszabbítókat biztonságban el tudd rejteni a kicsi kezek elől.

🎄Törékeny üvegdíszek helyett alternatív megoldást válassz!

🎄Asztalterítő, fa szoknya és bármi anyag, ami a baba kezébe akadva a földön landolhat kerülendő.

🎄A csomagolást végezd zárt ajtók mögött, vagy csináld úgy, hogy babád kezébe ne juthasson se olló, se más éles eszköz, illetve ragasztó vagy szalag, mert utóbbiak fulladást okozhatnak.

🎄Ajándékok: a babák imádnak mindent megkóstolni, nagyon fontos ezért minden olyan tárgyat, ami pici vagy leeshetnek róla darabok magasra tenni úgy, egy a baba ne érhesse el.

🎄Karácsonyi növények: sajnos a legtöbb ilyenkor divatos növény (mikulásvirág, fagyöngy) mérgező, ezért jobb nem tartani a lakásban. Ha mégis lenne otthon, tedd őket jó magasra!

🎄A konyhában folyó munka ideje alatt is figyelj, hogy a fiókokat ne tudja a pici kinyitni, óvatosan a forró ételekkel és evőeszközökkel. Érdemes a főzés idejére a kicsit biztonságba helyezni - egy családtag figyelhet rá, ennek hiányában a járóka is tökéletes biztonságot ad arra a fél-1 órára amíg elkészül az étel.

🎄Nem kell mindent egyedül intézned! A babád akkor van a legnagyobb biztonságban, ha nem ezer-felé figyelsz és rohansz, ne stresszel hát, kérj segítséget a családtagjaidtól, vagy egyszerűen csak adj lejjebb az elvárásaidból. Az ünnep a családról szól, nem baj ha idén nem lesz tökéletes a karácsonyi menü, vagy a csomagolás az ajándékokon.


2 megtekintés0 hozzászólás

© 2020 by Bunny&Friends

0630-6824417 | info.bunnyandfriends@gmail.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • YouTube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now