Keresés
  • Adri

Egy kártya, ami életet menthet

Imádunk mindent, ami cuki. Ha tehetnénk minden kisállatot és babát magunkhoz ölelnénk.


Miért? Mert genetikailag belénk van kódolva. A túlélés az, ami hajt minket: a védtelen, sérülékeny csecsemők látványa védelmező ösztönt kapcsol be bennünk. Ez biztosította kezdetektől fogva és biztosítja ma is az emberi faj túlélését. Gondoskodó reflex. Ezzel nincs baj. Mindaddig, amíg saját gyermekeinkről van szó.

A gond ott kezdődik, amikor az utcán meglátunk egy cuki babát és automatikusan megsimogatjuk, nyúlunk az arcához, kezéhez, lábához… Bele se gondolunk mennyi mindent fogdostunk össze mielőtt annak a picinek az arcát megsimogattuk.


Mi ezzel a baj? Az újszülöttek immunrendszere fejletlen, kialakulóban van. Nem véletlen, hogy az anyatej annyira fontos védőpajzs a babák életében. Azonban van, hogy ez sem elég sajnos.


Covid előtt is igaz volt, utána is igaz lesz - alapvető dolgok, mégis gyakran elfelejtjük: * Babához kézmosás nélkül nem nyúlunk! * Tiszta kézzel sem fogjuk meg a baba kezét vagy lábát, mert ezeket állandóan a szájába veszi. Az arcát sem simogatjuk emiatt. * Az anya engedélye nélkül nem öleljük magunkhoz, nem fogjuk meg más babáját.


Ha tudatosan szeretnéd elkerülni, hogy egy óvatlan pillanatban megtörténhessen a baj, használd a babakártyáinkat. Nem kell szégyenkezned, nem kell vitatkoznod, egyszerűen csak kiteszed a kártyát és közlöd a világgal mi az elvárásod:

NE NYÚLJ A GYEREKEMHEZ!


Csatlakozz a mozgalmunkhoz, merd Te is felvállalni, hogy szerinted sem oké, ha idegenek szimplán mert cuki a baba, megszeretgetnék.


#bunnyandfriendshu #óvdababád

3 megtekintés0 hozzászólás

© 2020 by Bunny&Friends

0630-6824417 | info.bunnyandfriends@gmail.com

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • YouTube
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now